Fiction : Vanilla Twilight.
Sunday, November 20, 2011

Tumblr_lurx9oogzx1qmmedqo1_500_large
Kou, 15.

Keesokan harinya. Di kelas 3B.

Cikgu Lim (cikgu English) ; Alright class please be seated. We have a new student today.
Mika : Ayako, cikgu tu cakap apa?
Ayako : Entahlah. Aku paham 'class' ngan 'please' je.
Kiichi : Korang berdua ni sama-sama biol eh? Cikgu suruh kita duduk and hari ni ada student baru.
Ayako : Ekschuse mi, takleh cakap full jepun ke?
Kiichi : Bengong *ketuk kepala Ayako*
Ayako : @#%!& = menyumpah.

Tetiba ada budak lelaki berambut merah, mata hijau menyala masuk ke kelas.

Perempuan 1 ; Er, tak cukup pelik ke perempuan semalam dah masuk. Ni weirdo dari planet Mars pulak dah.

Mata Ayako bersinar-sinar melihat lelaki itu. 

Ayako P.O.V
Hensemnya dia. Apasal jantung aku makin berdegup ne? Inikah namanya..cinta? Ehhh tidak-tidak. Aku takkan jatuh cinta. Hmph!

Cikgu Lim : Kou daripada bandar sebelah. Awak boleh duduk di meja belakang Mika dengan Ayako, sebelah Kiichi.
Kou : Hm.
Kiichi : Yo bro! Huruf depan nama kita sama, kita jadi Double K ya?

Kiichi mahu menepuk belakang 'kawan baru' dia. Tetapi secara tiba-tiba, Kou menghalang Kiichi dengan memegang lengan Kiichi.

Kiichi : Sakitla, siot.
Kou : Jangan ingat aku duduk sebelah kau, kau sesuka hati boleh sentuh aku.
Kiichi : Ok ok fine.

Ayako : (bermonolog) Ganasnya dia..

Waktu Rehat.
Mika : Ayako, sejak budak baru tu masuk kau diam je.
Ayako : .....
Mika : Ayako. AYAKOOOOOOO.
Ayako : Hah amiklah bento aku.
Mika : Ei budak neh, sejak bila kau pandai mengelamun?
Ayako : Ai ting ai lap him lah Mika.
Mika : Woi, Jepun plis?
Ayako : Kou-chan.....
Mika : Hm, first time eh.
Ayako : Entahlah Mika. Kali terakhir aku angau camni, aku minat kat Devon Bostick. Hmm..
Mika : Nasib baik le Kou tu tak hensem.. Kalau tak, mesti ramai nak kat dia.
Ayako : Dia hensem lah. Cuma pelik sikit. Hihi.

Dari jauh.. seseorang sedang memerhati dan mendengar perbualan mereka.

Tumblr_lnysfmjpao1qa8ipco1_500_large
Nanaka, 14.

Nanaka : Hai, nama saya Nanaka. Saya terdengar perbualan korang tadi. Sorry.
Ayako : Er, hehe. Suara kami kuat sangat ke?
Nanaka : Suara awak taklah sangat, suara budak kecik ni ha.
Mika : Hei! Saya 150cm okai. 
Nanaka : Pendek lah tu. Actually, saya nak cakap yang baguslah awak minat dekat Kou. Boleh saya rembat Kiichi-kun.
Ayako : Kau minat mamat tu eh? Ambil lah ambil~
Nanaka : Tapi masalahnya.. dia suka kat kau.
Ayako : Itu impossibibibibibibible lah.
Nanaka : Tak caya dah. Cuma aku nak pesan, takyah dekat sangat dengan Kiichi. K.
Mika : K k, kau boleh blah sekarang.

Nanaka berlalu pergi dari situ.

Mika : Kecik-kecik pun dah pandai kurang ajar ngan orang tua kan dia tu.
Ayako : Bukan kau ke yang kecik? Hahahahahaaa...
Mika : Kau ada masalah ngan aku ke?
Ayako : Eheh, takde takde. Heeee. Weh, kau caye ke yang apa Nanaka tu cakap? Pasal Kiichi?
Mika : Kalau betul, cinta tiga segi lah nampaknya!
Ayako : Tak boleh tak boleh, aku setia punya lah! 

Kawan baik berdua itu berlalu masuk ke kelas.

Labels: ,